Lägenheten | Om Altea | Andra attraktioner | Hitta hit | Priser & Bokning | Mer bilder

Andra attraktioner


Altea

  • Gamla stan med kyrktorget, uppe på kullen. Mycket mysigt att vandra runt i, speciellt på kvällen då det myllrar av liv kring stånden på torget; på barerna, restaurangerna och i butikerna.

  • Palau de Altea - Alteas konserthus

  • Villa Gadea - Unesco International Music Centre

Benidorm (en stad ca 2 mil från Altea)


Guadalest

Ta den södra vägen, från Polop. Den är mycket rakare och därmed kortare och snabbare. Guadalest är en gammal morisk borg som är dramatiskt belägen mitt i dalen. Hög turistfaktor, men vackert att beskåda.

Annars är en biltur upp i bergen, förbi Guadalest ett absolut måste! Vägen upp mot Tarbena är också vacker.
Mer info: http://www.guadalest.net


Fuentes del Algar

Ett fantastisk naturligt vattenfallsystem i flera nivåer. Hit kan man komma med filtar och matsäck och tillbringa flera timmar med hela familjen. Bada eller dyk i strömmande iskallt vatten, i naturliga pooler och under vattenfall. Kom gärna tidigare på dagen, det kan bli ganska mycket folk senare. Ett tips är att du kan köra förbi alla de första parkeringarna, ända upp till huvudingången. Det brukar finnas plats. Inträde måste betalas.

Tips: Sök på "Fuentes del Algar" i Google eller någon annan sökmotor.


Marknader

Förmiddagar, ca. 09.00 - 14.00
Tisdagar Altea - Obs! Grönsaksmarknaden ligger i centrum; ”prylmarknaden” finns ute vid flodbädden precis norr om stan
Onsdagar Benidorm
Fredagar Alfaz del Pi
Lördagar Jalon (Xaló) - ca 1 timmes färd nordväst om Altea, bakom berget Sierra Bernia. Antikvitets- och loppmarknad.
Söndagar La Nucia - ca 20 minuter västerut. Trevlig loppismarknad där man kan bl.a. köpa flamencoklänningar till ett bra pris!

Vandringar

Penon d´Ifach (Calpeklippan). Det tar ca 1 timme att komma upp på toppen, då du möts av en fantastisk utsikt. Bra utflykt tidig morgon eller sen eftermiddag (vid soluppgång eller solnedgång). Följ skyltarna till Penon d´Ifach och du kommer till parkeringsplatsen.
Mer info: http://www.alicante-spain.com/penon-de-lfach.html

Runt Sierra Bernia tar ca. 4 timmar att gå, men är en fantastisk vandring. Kör norrut på N332 och sväng av mot Bernia (innan Benissa). Vandringen utgår från Bernia. Du kan även börja med en ganska rask stigning från fontänen i Altea la Vella, på Sierra Bernias södra sida, men är lite svårare att hitta. Du går runt berget västerut på södersidan, österut på norra sidan, eftersom du då kommer att möta en fantastisk utsikt över Altea när du kommer ut från grottunneln som går rakt genom bergets östra sida.

Det finns flera vandringar som utgår från Finestrat (bl.a upp på Puig Campana); Guadalest och Polop. Ovanför Benifato finns en gammal morisk fästning högt uppe på en klippa. Det finns en stig upp på baksidan, men den är ganska svår at hitta. Dramatisk utsikt!


Golf

För den golfsugne finns det ett flertal klubbar inom rimligt avstånd från Altea.


Valencia


Till toppen

Aqualandia i Benidorm

Mundomar

Guadalest

Fuentes del Algar

Calpeklippan

För muspekaren över bilderna för en kort förklaring. Klicka för en större version.